Colorado tur retur - sommeren 2013

onsdag den 7. august 2013

Yellowstone

Så er vi tilbage til en verden med både internet og telefondækning. Det er der også i Yellowstone, men ikke overalt - oftest er der ingen dækning. 

Yellowstone er ...... et meget fantastisk, storslået og anbefalelsesværdigt sted.

Vi ankom til Yellowstone ved 16-tiden. Vi kørte ad east-indgangen via Cody. For at komme frem til Yellowstone kørte vi igennem et fantastisk bjerglandskab - i lang tid. Vi optog flere videoer undervejs.
Da vi havde betalt det meget beskedne fee 25 $ for at køre ind i parken, gik der ikke mere end 15 min. før vi opdagede en brun bjørn. Vi sprang ud af bilen, frem med videooptageren, der var svær at holde fokuseret, når der var zoomet kraftigt ind. Vi var påpasselige, for vi havde nået at læse alle de advarsler om bjørne og andre dyr i parken - især de brune kan være aggressive, men vi fik da "tapet" den brune bjørn.

Vi fik også set nogle bison'er, Deers, Elks og sandelig også den smukke American Eagle.

Vores første bolig var ved The Lake, der er stor - seriøst stor!.... og meget smuk. Vores hytte var længst væk fra hotellet - dvs. tæt på The Lake. Vi gik en dejlig aftentur (omend jeg havde bjørnen i tankerne så tryg var jeg ikke).

Efter en god nattesøvn drog vi rundt i Yellowstone. Første stop var Hayden Valley, hvor der normalt er størst chance for at se wildlife - vi så desværre kun en enkelt bison. Herefter så vi Mud Volcano (huha en stank :)). Vi stoppede i det hele taget ved alle seværdighederne, flere vandfald og de fantastisk hotsprings i den nordligste del ved Mammouth area. Sidst på dagen besøgte vi Norris, hvor der var en del hotspots, mini-geysere osv. - landskabet var helt hvidt og meget smukt. Om aftenen gik vi over på "The Lodge" og spiste en ordentlig steak - noget der rigtigt får smilet frem i Peters ansigt. Det var også godt.

Dagen efter tog vi til Geyser-området, hvor vi havde indlogeret på på intet mindre end Old Faithful Inn - med den fantastisk geyser Old Faithful lige i baghaven. Den er en pålidelig geyser, der springer ca. hver 1 1/2 time. Der er etableret flere walk-ways rundt i Geyser-området omkring Old Faithful, så vi gik rundt og så de forskellige navngivne kilder, der var meget forskellige i farverne - mange farver = mange bakterier. Vi nød vores dag på Old Faithful Inn, der er meget gammel og bygget i materialer fra Yellowstone. 

Her til morgen den 6/8 drog vi fra Yellowstone tidlig morgen og frem mod Aspens (nærmere betegnet Park City) - en lang tur på 650 km, men nødvendigt med turen, for at komme ned til de oplevelser, der venter forude. Vi har her en enkelt overnatning inden turen i morgen går til Moab. Vi har siddet på vores lille altan og spist lidt forskellige lækkerier - og drukket god rødvin. 

Mange hilsner fra US
Helle


PS: Nettet her i Park City er meget langsomt, så det tager alt for lang tid at uploade billeder, men jeg forsøger igen, når jeg kommer til Moab.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar