Colorado tur retur - sommeren 2013

lørdag den 3. august 2013

Mount Rushmore

I dag stod vi op til rigtigt koldt vejr - tordenvejret i nat havde givet lidt lavere temperaturer samtidigt var morgendisen tæt. Vi drog mod Crazy Horse ved 9-tiden. Desværre måtte vi opgive at se monumentet, da disen lå tæt omkring bjergene. Det var rigtigt ærgerligt, men der var ikke noget at gøre ved det.

Vi kørte videre til Mount Rushmore. Da vi ankom var situationen her den samme - øv. Vi gik ind i "gavebutikken" og osede rundt - gik tilbage og vupti, nu var alle hovederne fremme. I løbet af 10 minutter var disen væk, temperaturen høj og vi fik rigtigt set Mount Rushmore. Det var flot - vi gik Presidential Trail - og fik taget gode billeder. Vi gik og smågrinede, fordi vi jokede med at sige til de amerikanske turister: "Hey.... excuse me - who are these Guys" :) - men vi turde alligevel ikke.

Efter Mount Rusmore kørte vi til Deadwood - en by, som vi havde fået anbefalet af en fyr vi mødte i går i Custer City. Det var en fed by, hvor man følge sig hensat til "det vilde westen". Da der jo er motorcykeltræf i denne uge var byen fuldtstændig lukket med bikes, vi kiggede på dem, de var alle rigtigt flotte. Inden vi forlod Deadwood gik vi ind på byens store hotel og fik buffet - alt hvad hjertet kunne begære af mad, drikkevarer (ikke øl/vin), kager i metermål, softice - pris for os begge incl. tax: 19,38 $.

Efter en 3 timers køretur, var vi fremme i Sheridan på Mill Inn (en gammel mølle, der er lavet om til hotel, meget hyggelig og rigtigt fine værelser). Vi tog stolene udenfor og nød aftensolen og de høje aftentemperaturer (30 gr) - og nød Yellowstone i baggrunden. Yellowstone, som vi besøger de kommende 3 dage. Vi glæder os, vi har ventet længe på at se den fantastiske park.

Mange hilsner fra os






3 kommentarer:

  1. Mount Rushmore må være et imponerende syn IRL - det var godt, at disen lettede, så I fik det at se. Men selve konceptet tror jeg ikke, at jeg bryder mig om: det er jo en regulær voldtægt af et kæmpestort naturområde, bare fordi de er stolte af at være (indvandrede) amerikanere - Yes we can!

    SvarSlet
    Svar

    1. Hej Helle - ja det var er flot syn, da først tågen lettede. Selve monumentet fylder faktisk utroligt lidt i det meget meget store og smukke område, som Mount Rushmore er en del af. Hele den vestlige del ad USA er jo nærmest en stor naturpark. Mange af staterne i det vestlige USA har meget få indbyggere - f.eks. har Wyoming (den 9. største stat) som vi kører i p.t. kun ca. 560.000 indbyggere, så det betyder helt sikker noget, at der kommer lidt turister til ;).

      Slet
  2. Godt at høre at disen lettede :-) Tak for de fine billeder. Det ser rigtig spændende ud. Kram fra os

    SvarSlet