Colorado tur retur - sommeren 2013

søndag den 11. august 2013

Mesa Verde

Endnu en fantastisk dag!
Vi forlod Cortez lørdag morgen for at køre mod Mesa Verde - dvs. det var planen. Peter havde så fundet ud af, at der i Cortez skulle være et "Old Car"-træf i Cortez, så det blev lige skubbet ind foran Mesa Verde. Det startede heldigvis allerede kl. 9 og var et rigtigt festligt arrangement i byens park, hvor der var samlet rigtigt mange gamle biler - dog primært amerikanske biler, men det var meget underholdende og Peter fik knipset lidt billeder.

Og SÅ gik turen til Mesa Verde - stedet hvor Pueblo'erne levede i klipperne frem til år ca. 1300. Der var en del af Pueblo'ernes boliger, der var "self-guided", og det ville vi benytte os af, men vi købte også en guidet Ranger-tur til Cliff Palace i Visitor Center og drog så ind i parken - der kun kostede 15 dollars. Vi valgte Cliff Palace, fordi det var den mest "venlige" tur - jeg er jo ikke så meget for højder.

Det var en helt utrolig smuk tur ind til i Mesa Verde, flotte højder med smukke views.
Den første "bolig", vi så, var The Spruce House. Her måtte vi selv gå rundt - dog med tilstedeværelse af et par Rangers, der så til, at intet blev ødelagt + svare på de mange spørgsmål fra os turister. Det var spændende at forestille sig, hvordan folket levede dengang - og angstprovokerende at tænke på, hvordan de klatrede rundt i klipperne.

Efter Spruce House var det tid til en hjemmebragt sandwich, som vi indtog nær ved Cliff Palace, hvor vi (sammen med de andre tilmeldte) skulle mødes med vores Ranger. Bare mødestedet gav mig "uro" huha det var højt oppe - jeg kiggede ned på Pueblo-skrænten og tænkte "Hvordan pokker kommer vi derned" .......... og "Hvordan pokker kommer vi op". Det var nu ikke helt så ubehageligt, som man kunne forestille sig. Vi gik ned på små uens stejle trin - jeg tror vi fik at vide, at der var. ca. 120 trin - og opstigningen bestod af knap så mange trin + 3 træstiger - det hele i en klippespalte, så vi ikke kunne se ud.

Efter turen ned blev vi guidet til en klippesprække, hvor vi alle sad samlet og lyttede til vores guide. Vi fik fortalt rigtigt meget om Puebloerne. Hvordan de levede, hvad de spiste, hvordan boligerne så ud oprindeligt osv. Meget meget spændende - og så gik vi ellers videre til Cliff Palace mens guiden/rangeren fortalte entusiastisk om alt det vi så. Hold fast det var en spændende tur.

Da vi var på vej op fra Cliff Palace trak skyerne sammen omkring os og et gevaldigt tordenvejr satte ind. Jeg har da sjældent set så mange lyn. Hurtigt ind i bilen (det var et godt sted at være, når man nu var på Mesa Verdes top - 2600 m højde i uvejr med lyn og torden). Selvom vi gerne ville have været i MV hele dagen, så besluttede vi at køre mod næste stop - Durango (ca. 50 km).

Hele vejen til Durango fortsatte uvejret. Tæt på Durango blev vi opholdt af et trafikuheld. En motorcyklist var kørt galt og dræbt i det grimme vejr.

Vi er nu på hotellet i Durango. Vi har været i byen nogle timer - det er faktisk en rigtigt hyggelig by. I morgen går turen igen i bjergene - til minebyen Silverton. Herefter siger vi farvel og på gensyn til Colorado - og goddag til New Mexico.

Peter og Helle
 
 
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Tror du har sparet lige lovligt meget på det der sandhotel :)

    SvarSlet
  2. Jooo det har du nok ret i Martin, men du ved, jeg sætter en ære i at bo billigt (og som du kan se var der god udluftning.

    SvarSlet